Welkom Bij

Het beste moment om buiten foto's te maken is ongetwijfeld 's ochtends meteen na zonsopkomst en 's avonds net voor zonsondergang. Het licht is dan nog mooi zacht en er zijn geen harde schaduwen. Bovendien is er weinig of geen hinder van zonlicht waardoor mensen met hun ogen moeten knijpen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om op ideale tijdstippen te fotograferen en het is aan de fotograaf om het beste uit elke situatie te halen!
Het midden van de zomer, volop zon en rond de middag... dat is een situatie die iedere outdoor-fotograaf zeker wil vermijden! Voor een studioreportage speelt dit uiteraard geen rol!

Het is vooral van belang dat je iets kiest wat je zelf mooi vindt en waar je je goed in voelt. In principe is het beter om drukke prints en een mengeling van drukke kleuren te vermijden. Als jullie met meerdere samen op de foto willen, probeer dan te zorgen dat alles een beetje matcht en niemand uit de toon valt qua kleur of stijl. Je kan me altijd vragen naar advies natuurlijk!
Voor babietjes, kleuters en kindjes tot een jaar of 4 (vooral de meisjes dan) heb ik overigens heel wat mooie kleedjes liggen die kunnen gebruikt worden. Vraag er zeker naar indien nodig!

Maak je daar geen zorgen over... Ik houd er zelf ook niet van om aan de andere kant van de camera te moeten gaan staan. Ik probeer zoveel als mogelijk spontane foto's te maken. 'Moeten' poseren en 'moeten' lachen levert zelden een mooie foto op. Het enige wat belangrijk is, is dat we relaxed aan een reportage beginnen en de rest volgt vanzelf.  

We bekijken samen de mogelijkheden. Er zijn heel veel leuke locatie's in de buurt (of wat verder) mogelijk. Hebben jullie zelf een leuk idee? Prima, ik sta open voor bijna alles en leer graag nieuwe plekjes ontdekken. Maar door mijn jarenlange ervaring weet ik natuurlijk precies waar en wanneer er mooie foto's gemaakt kunnen worden. Bij het zoeken naar een geschikte locatie houden we rekening met o.a. het weer, het seizoen, de natuur,...

Ik heb verschillende opleidingen fotografie gevolgd, gaande van architectuur-, landschaps-, product- tot portretfotografie. Liefst van al fotografeer ik mensen en zeker kinderen. Ik volgde verschillende workshops newborn- en zwangerschapsfotografie in binnen- en buitenland.
Een zwangerschapsreportage kan zowel in de studio of op locatie enorm mooie resultaten opleveren!

De prijs van de verschillende sessies kan variëren. De reden hiervoor is dat niet elke sessie even tijdrovend is, zowel qua voorbereiding, reportage als nabewerking. De prijzen van de verschillende sessies kan je op deze website vinden bij het desbetreffende tabblad. Houd er wel rekening mee dat je ook nog een bedrag moet voorzien voor prints, albums, muurdecoratie,... want foto's verdienen beter dan enkel een digitaal leven!

Je kan bij Shooting Stars Fotografie niet betalen met Bancontact. Je kan uiteraard cash betalen of met je banking app via Payconiq. Je kan natuurlijk ook op voorhand het bedrag storten. Een voorschot wordt altijd betaald bij reservatie, het restbedrag moet betaald zijn/worden voor of tijdens de sessie.

Goede vraag! Bij de meeste sessies kan je kiezen tussen een eerder korte of een uitgebreide sessie. Een korte sessie staat dan voor een gevarieerde reeks van 12 foto's, terwijl een uitgebreide reportage een 30-tal leuke foto's oplevert! Het verschil tussen beide sessies zit hem in tijdbesteding en in geen geval in kwaliteit! Een korte sessie wordt soms gedaan als erg duidelijk is wat er met de foto's gaat gebeuren; Je wil bijvoorbeeld een mooie vergroting van de kinderen tegen de muur maar hebt geen nood aan een heel album vol foto's.
Ook als je wil besparen op dit stuk van de reportage om meer budget te houden voor de nabestelling kan dit een interessante optie zijn.

Op dezelfde dag van de reportage, of ten laatste de dag erna, krijg je al een preview zodat je een idee hebt wat je kan verwachten. De andere foto's zijn ongeveer 14 dagen na de reportage allemaal klaar.  Bij een huwelijk kan het uiteraard allemaal wat meer tijd nodig hebben gezien het grote aantal foto's.

Zowel de preview-foto op dag één, als uiteindelijk alle andere foto's uit jullie reeks worden in een online galerij gezet, van waaruit je ze kan bekijken en downloaden. Je ontvangt van mij de link naar deze galerij. Je kan deze link uiteraard ook doorsturen naar vrienden of familie moest je dat willen. LET WEL; dit zijn bestanden in webresolutie met een watermerkje op! Verkies je een reportage met hoge resolutiebestanden (een + sessie) dan ontvang je deze achteraf op een USB-stick.

Als je gekozen hebt voor een + sessie , dan zijn er (afhankelijk van je keuze) een aantal digitale bestanden in hoge resolutie inbegrepen.  Dit zijn dan bestanden die je zelf kan gebruiken om prints of andere producten te bestellen. Je bent hierbij natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdrukken. Ook als je een sessie zonder digitale bestanden hebt geboekt, kan je uiteraard achteraf de nodige bestanden aankopen.  Deze worden aangeboden in sets per 5,  10 of alle bestanden.  De bestanden in webresolutie met het watermerk erop kunnen en mogen niet afgedrukt worden.

In principe worden alle foto's uit jullie reportage bewaard in mijn archief en is het altijd mogelijk om achteraf nog een bestelling te plaatsen. Maar uiteraard duurt niets eeuwig en kan ik niet uitsluiten dat er iets gebeurt met mezelf, mijn apparatuur,...

Laten we hopen dat dit niet het geval zal zijn! :-) Als een reportage wat 'minder goed' verloopt door omstandigheden buiten ieders wil (een ziek kind, slecht weer, overmacht,...) dan heb ik er geen moeite mee om de reportage kosteloos opnieuw te doen.  Hier vind ik wederzijds vertrouwen en wat gezond verstand belangrijk!